tiistai 5. toukokuuta 2009

Kirkolliskokouksen tiistai

alkoi taas aamumessulla. Hilkka Olkinuoran saarna oli mieleenpainuva, sillä myös Maarian kirkkosali ja erityisesti sen laivoja esittävät piirrokset saarnasivat. Kiitos, Hilkka!

Täysistunnon asioista puheenvuoroja kirvoitti erityisesti aloite kummien vähimmäismäärän alentamisesta yhteen. Mielipiteissä tulivat esille käytännöllisyyttä korostava linja, jonka mukaan kahden kummien löytäminen on joskus niin vaikeaa, että olisi hyvä tyytyä yhteen, ja kirkon jäsenyyden merkitystä korostava linja, jossa toivottiin kummiuden aseman vahvistamista ja kahden kummin säilyttämistä. Tutkimusten mukaan kummiudella on ollut kasvava merkitys suomalaisille ja siitä on tullut yksi kirkkoon liittymisen motiiveista.

Iltapäivällä olemme työskennelleet valiokunnissa. Käsikirjavaliokunta sai kaksi käsiteltävänään olevaa asiaa (jumalanpalveluselämän kehittäminen ja Evankeliumikirjan viittomakieliset käännökset) niin pitkälle, että ne voidaan vielä tämän viikon aikana tuoda täysistunnon käsiteltäviksi. Täysistuntoviikon ohjelmahan rakentuu aika lailla niin, että alkuviikosta kirkolliskokoukselle tulleet esitykset ja aloitteet ovat lähetekeskusteluissa ja jatkavat valiokuntiin ja loppuviikosta käsitellään valiokunnista tulevia mietintöjä. Useimmat asiat eivät ole lähetekeskustelussa ja lopullisessa käsittelyssä saman viikon aikana, mutta joitakin on sellaisiakin.

Seuraava täysistunto on huomisaamina ja huomenna illalla meitä odottaa retki Aboa Vetus et Ars Nova -museoon. Sen nettisivut ovat osoitteessa http://www.aboavetusarsnova.fi/

Terveisin Virpi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti