torstai 7. toukokuuta 2009

Jo torstai!

Tänään huolestuin, koska olemme hyvin hitaasti päässeet lähetekeskusteluista mietintöjen käsittelyyn. Illan täysistunnossa kuitenkin monia asioita vietiin nopeasti päätökseen. Hyvä sinänsä, että asiat etenevät, mutta jotkut aiheet olisivat ansainneet enemmän huomiota (esimerkiksi jumalanpalveluselämää koskenut mietintö), mutta jotenkin tuntuu, että ei voi keskustelua enää pitkittää. Huomiseksi jäi vielä paljon asioita, joten voi olla, että viikko ei pääty lounas- vaan vasta kahviaikaan. Huonompi niille, joilla on esim. lentoliput varattuna iltapäiväksi. Tänään oli tosi rankka päivä edustajille, jotka olivat koko iltapäivän valiokunnissa, meikäläinen sentään sai viettää luppoaikaa.

Tänään tehtiin tärkeä henkilövalinta, kun Pekka Huokuna valittiin kirkkoneuvokseksi eli kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtajaksi. Se merkitsee mm. sitä, että varajäsen nousee hänen tilalleen kirkolliskokoukseen ja että kirkkohallitukseen valitaan uusi pappisjäsen ja Mikkelin maaseurakuntaan uusi kirkkoherra. Onnea, Pekka! Keskustelua syntyi tänään kummiasiasta toistamiseen tällä viikolla, koska aiheesta oli toinen aloite. Luulin, ettei enää uutta sanottavaa löydy, mutta erehdyin. Parissa puheenvuorossa tuotiin esille ajatus, että kummien minimäärä voitaisiin säilyttää periaatteessa kahdessa, mutta annettaisiin kirkkoherralle poikkeustapauksessa lupa hyväksyä kaste yhden kummin kera.

Pari sanaa myös eilisiltaisesta retkestämme. Kuten jo etukäteen kerroin, kävimme museossa - tällä kertaa vain Aboa Vetus -puolella, emme taidemuseon puolella. Museo oli oikein kiinnostava ja valaisi keskiajan elämää Turussa. Iltapalalla ja iltahartaudessa kävimme Katariinan pappilassa ja keskiaikaisessa kirkossa. Kyllä entiset turkulaiset olivat kovia rakentamaa, monta kirkkoa muutaman kilometrin säteellä! Täällä Turun seudulla tuntee muutenkin olevansa historian keskellä, kun kokouspaikan lähistöllä sijaitsevat Turun ensimmäisestä piispanistuimen paikasta muistuttavat rauniot Koroistenniemellä. Tosin alueella on paljon vanhempiakin jäänteitä, sillä aivan kristillisen opiston takana sijaitsee kukkula, jolta on löydetty muinaislinnan jäänteitä. Se on suoraan ruokasalin ikkunoiden takana, mutta arvatkaa, olenko ehtinyt käydä siellä katsomassa... Tänään olisin ehtinyt, mutta pääsin autokyydissä asioille keskustaan ja kävelin sitten Aurajoen rantaa takaisin opistolle ihanassa säässä. Vaikka siis olemme historiallisissa miljöissä, en Keski-Euroopassa asuneena ja jonkin verran kierrelleenä voi olla ajattelematta, että siellä keskiaikaa ei tarvitse kaivaa esille arkeologin kihvelillä, sillä keskiaikaisissa taloissa asutaan edelleen...

Liitän tähän pari kuvaa Tuomiokirkosta ja Maarian kirkosta.




Lähden iltateelle, rauhallisia unia kaikille!
Virpi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti