lauantai 6. syyskuuta 2008

Ja taas

löytyi keitto-ohje, jossa esiintyy rehevä ystävämme lipstikka! Kirjan nimi on Bestselleri ja muut vuodenaikojen parhaat kasvisruokani. Tekijä on Leena Hietamies, kustantaja Katharos Oy, vuosi 2006.

Lipstikka-kaalikeitto

lipstikkaa
puolikas kaali
sipuli
öljyä
kasvisliemikuutio
persiljaa

Leikkaa kaali ohuiksi siivuiksi. Silppua kourallinen tuoretta lipstikkaa ja iso sipuli. Kuullota ainekset padassa tilkassa öljyä. Lisää vettä ja kasvisliemikuutio. Kypsytä tunnin verran miedolla lämmöllä. Lisää valmiin sopan päälle runsaasti persiljasilppua. Ruokaisampaan versioon voit lisätä tölkillisen papuja.

Nyt pitäisi kyllä kehitellä omenareseptejä, sillä yksi varhain kypsyviä omenoita tuottava puu hukuttaa meidät hedelmiinsä. Olen niitä jo kaupitellut niin naapureille kuin ohikulkijoillekin, mutta aina omppoja vain riittää.

Töissä

Työasioissa tämän syksyn uutena tehtävänä on oppilaskunnan ohjaavana opettajana toimiminen. Epäröin jonkin aikaa ennen kuin otin tehtävän vastaan, mutta suostuin sitten, kun ideat alkoivat sinkoilla päässäni ja huomasin, että kyseessähän onkin mielenkiintoinen haaste. Tavoitteenani on oppilaskunnan toiminnan virkistäminen siten, että ensinnäkin vaikuttaminen koulun asioihin ja koulun ulkopuolelle paranee ja toiseksi koulun yhteishenki kohenee yhteisten tempausten kautta. Toki olen vain katalysaattori ja opiskelijat itse tekevät asioita. Uskonkin, että heitä tarvitsee vain vähän tuupata, niin tulosta alkaa syntyä.

Konkreettinen lähitavoite on saada kokouskäytännöt ja muut "hallinnolliset" seikat pyörimään rutiinilla. Kauemmas kurottava tavoite on tehdä Suomen parhaat oppilaskunnan kotisivut nettiin. Jee! Olen nimittäin surffaillut kymmenillä oppilaskuntien kotisivuilla ja väitän, että tavoitetta ei ole mahdoton saavuttaa - useimmat kotisivut kun ovat varsin vaatimattomia. Päivityksetkin saattavat olla vuodelta 2006... Tarjoilen tässä Suomen lukiolaisten liitolle ilmaisen idean: kilpailu parhaista kotisivuista. Ei kuitenkaan ennen kuin me olemme saaneet omamme vauhtiin! Maanantaina lähden Kuopioon aiheeseen liittyvään koulutukseen, joten huomaattehan, että olen oikeasti innostunut tästä asiasta.

Virpi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti