tiistai 18. syyskuuta 2007

Jotain unohtui



Moi taas. Tietysti yksi tärkeä tekijänoikeuksiin liittyvä merkki unohtui. Viiva vedettynä C-kirjaimen yli tarkoittaa, että tuotos on täysin vapaasti käytettävissä eli public domain. Merkin selityksessä saattaa myös lukea, että "copyright has expired" eli tekijänoikeudet ovat rauenneet.


Virpi


J.K. Pari sanaa mielenkiintoisista kirjoista, jos joku kaipaa vinkkejä. Viime viikolla luin Donna Leonin uusimman suomennoksen Verikivet. Suosittelen niillekin, jotka eivät tavallisesti dekkareita lue, sillä Leonin kirjoissa pääosassa on pikemminkin Venetsia kuin rikos. Hauska taustatieto on se, ettei Venetsiassa jo kauan asunut amerikkalainen Leon anna kääntää kirjojaan italiaksi, koska haluaa elää rauhassa. Aika ymmärrettävää myös siltä pohjalta, että Donna tekee varsin kirpeitä havaintoja italialaisen yhteiskunnan toiminnasta...


Tällä hetkellä on menossa kanadalaisen Margaret Atwoodin Poikkeustiloja. Monet Atwoodin kirjat pudottavat lukijan tuolilta, lukaisepa vaikka Orjattaresi-teos. Ylipäätänsä kanadalaiset kirjailijat ovat mainioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti