torstai 8. tammikuuta 2009

Koulutuskuulumisia

Tervehdys. Olen koulutuksessa, jossa varmaankin viisastun taas entisestään... Kohta lisää.

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Lunta ja pakkasta on mukavasti.

Toivottavasti teilläkin päin! Muuten on mukavaa ulkoilla ja nauttia kauniista maisemasta, mutta pienen koirani tassuja palelee, joten lenkit eivät ole pitkiä. Ai millainen koira? Pieni sileäkarvainen portugalinpodengo, vaaleanruskea-valkoinen väriltään ja painaa 4,5 kg. Kutsutaan myös kissankorvikkeeksi, koska makaa mielellään kiepillä sylissäni, kun korjaan kokeita tai teen muuta istumatyötä.

Kokeenkorjausta haittasi eilen koiransilittelyn lisäksi myös kokkausprojekti. Yksi loman ja vapaapäivien hyvä puoli on, että voi laittaa jopa ruokaa. Pidän ruoanlaitosta silloin, kun on aikaa tehdä muutakin kuin kaivaa pizza pakasteesta, mutta eilen meni tosiaan vähän pitkäksi. Jaan teille siitä ilosta jälkiruokasoossireseptin.

Pihistetään tyttären kolapullon jämät. Keitetään juomaa kattilassa ja heitetään perään keittämistä kestäviä mausteita. Minulla sattui olemaan pöydällä vaniljatangon puolikas, kun olin tehnyt paahtovanukasta, ja appelsiinikuorta. Lisätään kirpeyttä. Mieleni teki laittaa joukkoon limettimehua, mutta kun sitruuna oli jo "korkattu", niin laitoin sitten sitä. Keitellään, kunnes kastike hiukan sakenee eli muuttuu siirappimaiseksi. Kalastetaan mausteet pois ja valmista on. Paahtovanukkaan kaveriksi tämä kastike on liian makeaa, mutta se sopii hyvin vähän kirpeämmille aineksille, kuten pakastevadelmille tai sitruksille - kuvittelisin, että verigreippilohkot olisivat hyviä ja kauniita. Jos kolaa ei ole, otetaan vettä, sokeria ja jotakin järeää alkoholijuomaa, kuten viskiä tai konjakkia. Mausteiksi voisi ajatella myös kanelitankoa, tähtianista tai kokonaisia neilikoita. Muotimaustetta chiliäkin voisi kai kokeilla. Ja jos ei alkoholijuomaakaan ole, otetaan teetä. Uusimmassa Hesarin kuukausiliitteesä oli Vivi-Ann Sjögrenin ruokajuttu teen käytöstä kokkauksessa, lukekaapa! (Muistattehan, että olen jo aikaisemmin kehunut Vivi-Annin keittiössä -kirjaa.)

Ja nyt jatkamaan kokeiden lukemista, hyvää päivänjatkoa teillekin!
Virpi